Komisija za prosvjetu DPS: Skandalozno odgađanje početka nastave, djeca žrtve nesposobne vlasti
Demokratska partija socijalista

Komisija za prosvjetu DPS: Skandalozno odgađanje početka nastave, djeca žrtve nesposobne vlasti

Odgađanje početka nastave, bez jasnog obrazloženja i uz savjet roditeljima da pošto nema grijanja u školama, mogu narednih dana da se skijaju i griju po planinskim hotelima, skandalozno je i sramotno, saopšteno je iz Komisija za prosvjetu, kulturu i medije GO DPS.

Nažalost djeca su poručuju iz DPS-a žrtve ove vlasti koja više od dvije godine satire Crnu Goru, u svakom pogledu.

”Nakon skraćenih časova, on-line nastave, i svih nedaća koje su pratile obrazovanje posljednjih godina, iznenadna, neplanirana i šokantna odluka Vlade donijeta bez konsultacija sa prosvjetnim radnicima i roditeljima, predstavlja nezapamćeni skandal. Ovakvim potezom Abazovićeva vlada je ugrozila proces obrazovanja, dovela roditelje pred svršen čin, i u poziciju da dva dana pred planiran početak škole, oni moraju da nalaze alternativne načine za čuvanje djece”, poručuju iz DPS-a.

Dodaju da ”nesposobna i bahata vlast, nije uspjela da obezbijedi grijanje u školama i normalno odvijanje nastave, pa se dosjetila produženja raspusta”.

Dvije godine naglašavaju sektor prosvjete potresaju skandali, i razaraju ovaj, možda i najvažniji stub crnogorskog društva. U svemu tome najveću štetu nažalost trpe djeca, i prosvjetni radnici, što je sramno.

”Crna Gora, njena prosvjeta i kultura, taoci su dviju partija, koje se zaposjele ministarske pozicije, SNP-a i URA-e, koje nemaju nikakvu političku i izbornu težinu, niti su ih građani u velikome broju birali. Zato oni, ne zasluživši svoje funkcije, čine sve što umiju da Crnu Goru učine nefunkcionalnom državom. Tragične posljedice njihove provincijske vladavine osjećaćemo još dugo, jer se postbratićevska vremena nastavljaju u najgorem obliku”, zaključili su iz DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.