Potraga za dječakom i danas bez rezultata

Potraga za dječakom i danas bez rezultata

U Herceg Novom je i danas nastavljena potraga za 13.godišnjim dječakom N.V , kojeg su talasi u utorak uveče povukli u uzburkano more. Vremenski uslovi danas su bili povoljniji pa su ronioci pretražili pećine, kanale i akvatorijum u blizini mjesta nesreće, ali na žalost bez rezultata.

Tokom prijepodneva more je bilo mirnije nego prethodnih dana, a vidljivost pod vodom bolja, pa su ronioci Regionalnog centra iz Bijele satima bili u vodi.

“Iskoristili smo ovo vrijeme da što više pretražimo oko mjesta nesreće, ali i prema Mamuli i Škveru. Ne možemo dati nikakve prognoze, jer nema pravila”, kazao je ronilac Željko Vukićević.

U akciji je jutros učestvovalo šest ronilaca iz Bijele i dva ronioca iz Kotora.

Pomoćnik direktora uprave pomorske sigurnosti Žarko Lukšić, koji je sa svojim timom konstanstno na terenu kaže da su u potragu uključene sve raspoložive snage, od policije, mornarice, hidrometeorološkog zavoda sa podvodnim kamerama i specijanom opremom, Služba zaštite i spašavanja, privatne kompanije Porto Montenegro, Porto Novi, Lazure,Una…

“Angažovali smo i dron iz Direktorata za zaštitu i spasavanje sa specijalnim kamerama, takođe i naš dron je tu”, kazao je Lukšić.

Tokom popodneva vremenske prilike ponovo su se pogoršale, krenula je kiša i južni vjetar, ali će potraga, kaže Lukšić biti nastavljena dok god bude moguće. Sjutra je takođe najvljen jaki jugo, što znači da će biti uzburkano i valovito.

"To nam ne ide na ruku, ali nećemo odustati, izaći će plovila koja budu mogla i inteziviraćemo potragu sa kopna. U nedjelju, najkasnije u ponedjeljak, ukoliko do tada ne bude rezultata, nastavićemo ponovo sa svim raspoloživim snagama", kazao je Lukšić. 

Sinoć se u potragu uljučio i helikopter Fronteksa, specijalizovan za noćne letove i pretraživanja, ali na žalost bez uspjeha.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.