Novaković Đurović: U zaštiti prirode i prostora neće biti privilegovanih i pošteđenih

Novaković Đurović: U zaštiti prirode i prostora neće biti privilegovanih i pošteđenih

Država je apsolutno spremna da zaštiti prirodu i prostor. Oni koji su godinama pokušavali da nekim pravnim i drugim manevrima na neki način izigraju državu ili sistem, treba da znaju da ćemo tome stati na kraj. Svi koji budu sprovodili nelegalne aktivnosti, će u tome biti spriječeni i privedeni pravdi poručila je Ana Novaković Đurović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Ona je to kazala nakon što je Urbanističko-građevinska inspekcija, postupajući po rješenju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma jutros započela uklanjanje postrojenja za proizvodnju betona kompanije Cijevna komerc, u zetskom naselju Mahala.

„Prethodnih dana zapečaćena je baza Tehnoputa, a danas su otpočele aktivnosti na uklanjanju objekata u vlasništvu Cijevne komerc. Mi ćemo aktivno nastaviti da štitimo i prirodu i prostor kako od nelegalnih aktivnosti tako i od nelegalnih graditelja, i želim da poručim da u tom procesu neće biti ni privilegovanih ni pošteđenih”, poručila je Novaković Đurović.

Istakla je i da su se u prethodnom periodu dobro pripremili za naredne aktivnosti, ne samo kroz povećanje budžeta za tu namjenu, već su se i interno mnogo bolje organizovali i uspostavili koordinaciju sa drugim institucijama.

Posebno bih se zahvalila Upravi policije koja na terenu našim inspektorima pruža asistenciju i omogućava da se sve mjere sprovedu do kraja, zaključila je Novaković Đurović.

Rješenje je izdato za uklanjanje objekta površine 315 metara kvadratnih i inženjerskog objekta kompanije Cijevna komerc.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.