sPas: Abazović da udomi Valda

Kampanja Vladin ljubimac

sPas: Abazović da udomi Valda

Dok čekamo novu Vladu, odlučili smo da pokrenemo opet kampanju Vladin ljubimac kako bi ukazali na problem bezdomnih i napuštenih životinja.Kampanju počinjemo predlogom za predsjednika Vlade u tehničkom madatu, Dritana Abazovića, da udomi psa o kome trenutno brine naša volonterka, saopštila je NVO sPas.

Znajući koliko se borio za Valdanos i interese Ulcinja, predlažu da udomi štene Valda koga su, kako navode, pronašli na putu za Valdanos, zajedno sa kujom i još troje štenaca.

Valdo je imao tešku povredu vilice koja je na kraju sanirana nakon dvije operacije i sada samostalno jede. Povreda zadnje noge je zarasla i mali borac sada bez problema funkcioniše, dodali su.

Kao i u prošloj kampanji, a jednako kao i prema svima koji udome životinju od naše organizacije, udomitelji će biti u obavezi da potpišu ugovor o udomljenju prilikom preuzimanja ljubimca - napominju iz sPasa.

"Takođe pozivamo i Vladu u tehničkom mandatu da se pozabavi problemom i zabrinjavajućom situacijom bezdomnih i napuštenih životinja, na adekvatan i sistematski način. Podsjećamo da smo prije nekoliko godina, zajedno sa 20-ak organizacija, dali predlog za rješenje problema poput: ukidanja poreza na veterinarske usluge sterilizacije/kastracije pasa i mačaka i subvencionisanje ovih usluga; uvođenje Nacionalnog mjeseca besplatnih sterilizacija/kastracija; kao i sveobuhvatnu kampanju i edukaciju stanovništva o humanim načinima smanjenja prekobrojnosti populacije pasa i mačaka", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.