Za sazivanje vanredne sjednice Skupštine čeka se jedan potpis

Za sazivanje vanredne sjednice Skupštine čeka se jedan potpis

Poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović kazao je na pres konferenciji da inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj bi se ponovo glasalo o Zakonu o lokalnoj samoupravi nije potpisao samo jedan poslanički klub, koji je obećao da će to uraditi u ponedeljak. Time bi se stvorili uslovi da u ponedjeljak bude zakazana vanredna sjednica.

Šaranović nije želio da kaže o kojem poslaničkom klubu se radi.

Šaranović je rekao i da je Ivan Vuković spreman na preduzimanje svih nedozvoljenih radnji "kako bi sebi kupio još koji mjesec na poziciji gradonačelnika Glavnog grada."

"Ušli smo u četvrti mjesec od izbora u Podgorici i građani su svjedoci opstrukcije preuzimanja vlasti. Građani nas pitaju kada će se konačno formirati vlast u Podgorici. Svjedoci ste višemjesečne uzurpacije vlasti od strane DPS-a. Ivan Vuković je spreman na sve ne bi li koji mjesec duže ostao na funciji, čime se dodatno urušava dignitet glavnog grada", kazao je Šaranović.

On je podsjetio da su na predložene izmjene Zakina o lokalnoj samoupravi predložili amandmane kojima se, kako kaže, omogućava tranzicija vlasti u skladu sa izbornom voljom građana.

"Đukanović taj zakon nije potpisao nego ga je vratio Skupštini na ponovno odlučivanje. Već u ponedeljak možemo zakazati sjednicu na kojoj bi smo se izjasnili o tom zakonu i omogućili formiranje vlasti u Podgorici" kazao je Šaranović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.