Odložen početak školske godine, gorivo se još čeka
Miomir Vojinović

Odložen početak školske godine, gorivo se još čeka

Iako je jutros gostujući na Javnom servisu istakao da sve pripreme za drugo polugođe teku uobičajenom procedurom, te da je za očekivati da učenici u ponedjeljak budu u školskim klupama, ministar prosvjete Miomir Vojinović je danas na sjednici Vlade tražio da se početak drugog polugođa odloži zbog zimske sezone, što je i usvojeno.

Vojinović je na početku sjednice kazao da su dobili par zahtjeva da se zimski raspust produži još jednu nedjelju, te ga interesuje stav Ministarstva ekonomije i turizma o tome da li ima potrebe za odlaganjem.

“Volio bih da čujem mišljenje da li postoji potreba za tim. Ukoliko postoji, mi smo spremni da izađemo u susret”, istakao je Vojinović.

Premijer Dritan Abazović je za produženje zimskog raspusta.

“Nije loše da se ne oglušimo o zahtjev turističke privrede. Mislim da su opravdani zahtjevi da za pet dana produžimo zimski raspust. Time šaljemo poruku da mislimo o svima, ali to ne treba da bude nauštrb kvaliteta nastave”, istakao je Abazović.

Ministar prosvjete obećava da će nadoknaditi svaki dan, a ukazao je i na problem isporuke goriva, lož ulja.

“Imali smo problem isporuke goriva, odnosno lož ulja. Uprava za državnu imovinu je obavila svoj dio posla. Imamo određenih zastoja kada je u pitanju aktivnost Jugopetrola Kotor. Zbog toga smo još uvijek na čekanju. Mislimo da će to biti završeno još danas”, dodao je on.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić optužio je prošlu Vladu za problem sa grijanjem.

“Moram napomenuti da taj problem nije slučajan. Taj problem je nastao predlaganjem budžeta za 2022.godinu. Ministarstvo finansija 42.Vlade tada nije predvidjelo dovoljno sredstava za grijanje, javne nabavke”, naglasio je Šćekić.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović ocijenio je da treba razmišljati da od iduće godine zimski raspusti počinju od 1. februara.

Usmeni zaključak na kraju je bio da početak drugog polugođa bude odložen.

“Neka to bude usmeni zaključak, a ministarstvo neka preuzme dalje svoje obaveze”, rekao je Abazović.

Zbog nevremena koje je prethodnih dana zahvatilo Crnu Goru, pričinjena je znatna materijalna šteta-stradali su infastrukturni objekti, omanji mostovi.

Premijer Dritan Abazović kazao je da će Vlada izaći u susret svim građanima, naročito na sjeveru što se tiče vremenskih nepogoda. Pomoći će i finansijski.

“Kada budemo imali tačnu procjenu štete u najkraćem roku ćemo se izjasniti”, poručio je Abazović.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da je današnja situacija znatno bolja nego prethodnih dana.

“Vodostaji su u opadanju, ali je pričinjena znatna materijalna šteta, pojedincima, i na putnoj infrastrukturu, stradali su omanji mostovi”, naveo je Adžić, ističući da će danas posjetiti sjever.

Apelovao je na pojedince i firme koji imaju mehanizaciju da pomognu i učine puteve prohodnim.

“Nećemo ostati dužni”, obećava Adžić.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će sa saradnicima ići u posjetu Beogradu, gdje će se sastati sa srpskim kolegom Sinišom Malim.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.