Ibar se izlio u Raški, ne rade vrtići i škole
Foto: Senad Župljanin

Ibar se izlio u Raški, ne rade vrtići i škole

Rijeka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raške, a u Kraljevu Ibar je napunio svoje korito i izlio se na gradsku plažu.

Rijeka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška, poplavljeno je industrijska zona, više prilaznih saobraćajnica, a ugroženi su i predškolska ustanova, sportski centri koji se nalaze nadomak rijeke, kao i autobuska stanica.

Predsjednik Opštine Raška Nemanja Popović rekao je jutros reporteru RTS da je na sjednici Kriznog štaba donijeta naredba o zatvaranju vrtića i srednjih škola.

Ibar je, kako kaže, na istorijskom maksimumu, ono što je veliki problem je da je rijeka ugozila industrijsku zonu.

“Ibar je nadolazio velikom brzinom. Imamo poplavljena domaćinstava, ali ovo je jače od svih nas“, rekao je Popović.

U Novom Pazaru evakuisano je 45 ljudi.

Lokalne vlasti u sedam opština proglasile su vanredno stanje zbog obilnih padavina i poplava, a posle izlivanja rijeke Ibar krizni štab u Raški jutros je donio odluku o privremenoj obustavi rada vrtića i srednjih škola.

Zbog obilne kiše i izlivanja rijeka, u Prijepolju, Sjenici, Novom Pazaru, Brusu, Tutinu, Kuršumliji i Prokuplju proglašena vanredna situacija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.