U potragu za dječakom uključen i dron: Fronteks od sinoć pretražuje more, danas poboljšana vidljivost
Foto: RTCG

13-godišnjak nestao u utorak

U potragu za dječakom uključen i dron: Fronteks od sinoć pretražuje more, danas poboljšana vidljivost

Nastavljena je potraga za nestalim dječakom N.V. iz Herceg Novog, koga su talasi tokom nevremena povukli u more. Načelnik Odjeljenja za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja, Žarko Lukšić, kazao je za TVCG da je u potragu danas uključen i dron, koji će uz helikoter Vojske Crne Gore pretražiti zaliv još jednom.

Kako javlja dopisnica TVCG, danas su povoljniji uslovi za potragu - poboljšana je vidljivost, more je mirno i bez vjetra. 

Lakušić je istakao da se dan mora maksimalno iskoristiti za potragu, budući da je za sjutra najavljeno novo pogoršanje vremena. 

Evropska agencija za zaštitu granica, Fronteks, uključila se sinoć u izviđanje i potragu. Helikopter agencije posjeduje termovizijsku kameru i pretraživao je jule akvatorijum od ostrva Mamula do Herceg Novog i lijevo prema Zelenici i Kumboru.

Trinaestogodišnjak je nestao u utorak, oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more. Prema nezvaničnim informacijama iz Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, dva dječaka sišla su sa šetališta da se fotografišu, nakon čega je talas povukao jednog od njih.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.