Adžić: Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje na terenu, podrška stanovništvu i Vojska
Adžić

Adžić: Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje na terenu, podrška stanovništvu i Vojska

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić kazao je da su službenici područnih jedinica Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova na terenu i u stalnoj su komunikaciji sa službama zaštite i drugim lokalnim i komunalnim službama, kao i Vojskom Crne Gore, a u vezi sa problemima koje izaziva nevrijeme nekim djelovima države, naročito na sjeveru.

Adžić je rekao da je Vojska Crne Gore, u cilju izvršenja zadataka iz treće misije, a koji se odnose na pomoć civilnom stanovništvu u uslovima zimskih nepogoda, opredijelila određena sredstva i snage koje mogu biti angažovane.

"U sastavu snaga za pomoć civilnom stanovništvu odeređeno je 150 pripadnika, sa ličnim sredstvima i opremom. Pored toga, Vojska može angažovati medicinski tim, inženjerijske mašine i transportni helikopteri Bell 412EPI i helikopter Bell 505. U slučaju dodatnog pogoršanja situacije na terenu, broj pripadnika koji će se staviti na raspolaganje građanima se može i povećati", naveo je Adžić.

On je kazao da je Vojska primila zahtjev od Službe zaštite i spašavanja iz Opštine Pljevlja, koji se odnosi na potencijalno angažovanje pripadnika u rejonu Opštine Pljevlja, u cilju izgradnje nasipa i spriječavanja izlivanja rijeke Ćehotine i jezera Otilovići i na taj način ugrožavanja života i imovine civilnog stanovništva. Vojska je stavila u pripravnost pripadnike stacionirane u kasarni u Pljevljima.

"Nepovoljna situacija je i u opštinama Bijelo Polje, Mojkovac, Gusinje, Plav, Berane, Rožaje gdje usljed jakih padavina, imamo ugrožene objekte, mostove i puteve, ali prema posljednjim informacijama očekuje se smanjenje padavina i opadanje vodostaja", rekao je Adžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.