Živković: Voda u Podgorici bezbjedna za piće, pojačane kontrole
Katarina Živković, Foto: RTCG

Živković: Voda u Podgorici bezbjedna za piće, pojačane kontrole

Vrijednosti mutnoće vode u Podgorici u dozvoljenim je granicama i ona je trenutno bezbjedna za piće, saopštila je za Televiziju Crne Gore direktorica Odsjeka za kontrolu kvaliteta vode Katarina Živković.

Ekipe Odsjeka na terenu su i rade analize, a rezultati se očekuju oko 10-11 sati.

Živković je kazala da će, ako bude došlo do mutnoće vode, javnost, kao uvijek, biti obaviještena.

U redovnim prilikama, analize vode se rade prema mjesečnim planovima – dvaput dnevno.

“Uzima se oko 20 uzoraka, prijepodne i popodne, pri čemu se vodi računa da se pokriju sva vodoizvorišta. U vanrednim prilikama, akcenat se stavlja na hlorisanu i sirovu vodu sa vodoizvorišta Mareza”, kazala je Živković u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”.

Ukoliko dođe do mutnoće, voda se, kako je istakla, analizira 7-8 puta dnevno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.