Radulović: Lideri DF-a u igri za predsjedničkog kandidata
Branko Radulović

Radulović: Lideri DF-a u igri za predsjedničkog kandidata

Iako nije želio da saopšti ime potencijalnog kandidata za predsjedničke izbore 19. marta, jedan od lidera Demokratskog fronta i zamjenik predsjednika Pokreta za promjene, Branko Radulović, kazao je u emisiji "Kontakt" RTV Nikšić da bi iz vrha DF-a trebalo ponuditi predsjedničkog kandidata. Kako ističe, ukoliko izbor bude pravi, on bi mogao pobijediti i u prvom krugu.

"Crna Gora je na raskršću. Ne može više da bude zatočena ni u kriminogenim strukturama niti od partitokratije. Partije moraju biti otvorene. Moramo imati otvorene liste i imati konkurenciju i odgovornost. To znači da iz sadašnjeg vrha Demokratskog fronta treba birati predsjedničkog kandidata koji će imati najveći potencijal i lično i među građanima, biračkim tijelom i najveći koalicioni kapacitet. A mi ga imamo. Čak, po nekim anketama, pojedini od tih bi možda mogli da pobijede u prvom krugu", naglašava Radulović.

On se zalaže za stranačku političku ličnost i napominje da će javno osuditi svakog onog ko bude "naš kandidat, a ne bude iz vrha DF."

"Koalicija smo tri partije, imamo istoriju, svoj statut. Imamo predsjednike, potpredsjednike, zamjenike, to je negdje oko 15-tak ljudi. Od njih jedan treba da bude naš kandidat koji će biti najbolji. Nikakav sebičluk ni lični interes ne treba da posjeduje. DF je formiran na nečemu što znači alternativa crnogorskoj zbilji. DF je najjača koalicija i moramo imati najboljeg kandidata. Prvi u tom izboru su tri lidera", poručuje Radulović.

Iako su predstavnici Demokratskog fronta prije par dana izjavili da će imati svog kandidata na predsjedničkim izborima, Radulović napominje da to još nije potvrđeno na predsjedništvu niti na organima DF-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.