Rakočević: Izbor sudija Ustavnog suda i vanredni izbori, pa nastavak evropskog i evroatlantskog puta
Rakočević

Rakočević: Izbor sudija Ustavnog suda i vanredni izbori, pa nastavak evropskog i evroatlantskog puta

Aktuelna situacija u kojoj se Crna Gora nalazi je neodrživa i rješenje je potrebno tražiti u što hitnijem dogovoru najvećeg mogućeg broja političkih subjekata, saopštio je član Predsjedništva SDCG Marko Rakočević.

"Taj dogovor, prvenstveno, podrazumijeva izbor četvoro sudija Ustavnog suda i dogovor oko datuma vanrednih parlamentarnih izbora. Stoga je što hitnije potrebno započeti dijalog svih parlamentarniu političkih subjekata po ovim pitanjima. Nakon što se definiše datum vanrednih parlamentarnih izbora i postigne dogovor o izboru sudija, konačno će Ustavni sud biti odblokiran nakon čega će biti moguće konstituisati lokalne vlasti u svakoj opštini i nakon čega će se steći kakvi-takvi preduslovi za održavanje redovnih predsjedničkih i pomenutih vanrednih parlamentarnih izbora", naveo je Rakočević.

Nakon održanih izbora Crna Gora mora, kako je rekao, za razliku od trenutne situacije, dobiti stabilnu parlamentarnu većinu i državno odgovornu Vladu.

"Ta parlamentarna većina, samim tim i ta Vlada, moraju imati jasno građansko, evropsko i evroatlantsko opredjeljenje. One moraju biti garant stabilnosti svim građankama i građanima Crne Gore, ali i pouzdan partner svim našim međunarodnim partnerima. Vremena za gubljenje nemamo, a nikad više ne smijemo dozvoliti da se neko u ovoj državi osjeća nebezbjedno zbog svog nacionalnog, vjerskog ili bilo kojeg drugog opredjeljenja, kao i da Crna Gora u međunarodniu krugovima služi za podsmijeh i primjer kako ne treba raditi, kao što je to sad slučaj", zaključio je Rakočević.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.