Trinaestogodišnjak nestao sa šetališta u Herceg Novom
Ilustracija

Sumnja se da ga je odnijelo more

Trinaestogodišnjak nestao sa šetališta u Herceg Novom

Trinaestogodišnji N.V. iz Herceg Novog nestao je sinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom.

Prema informaciji koju je "Vijestima" jutros dao Žarko Lukšić, načelnik sektora za traganje i spašavanje na moru u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL), oko 23 sata sinoć su obaviješteni od Sektora granične i pomorske policije iz Herceg Novog da je maloljetnika odnijelo more dok je sa drugom boravio na šetalištu.

Direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a Miodrag Bešović saopštio je da je u toku potraga za trinaestogodišnjim djetom u Herceg Novom, kojeg je sinoć oko 23 sata talas povukao u more.)

"Sinoć oko 23 sata talas je povukao 13-godišnje dijete u Herceg Novom. I dalje je potraga za tim djetetom", kazao je Bešović u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

Na primorju je sinoć inače, bio na snazi crveni meteo alarm zbog olujnog juga i kiše, a nadležne službe su pravovremeno izdale upozorenja građanima na opasnost od nevremena.

Udari juga koji su izmjereni na meteo stanici Obosnik u Boki sinoć su dostizali brzinu od čak 50 čvorova (skoro 100 kilometara na sat) zbog čega su se ne samo na otvorenom moru, već i u zalivu, podigli veliki valovi.

Strahuje se da je jedan od tih talasa odnio maloljetnika koji je bio na jednom od udarima juga i mora, najizloženijih djelova novskog šetališta.

Potraga za N.V. traje od sinoć i u njoj učestvuju pripadnici policije, Regionalnog centra za obuku ronilaca i podvodno deminiranje iz Podgorice i UPSUL. U potrazi učestvuju i vatrogasci, pišu Vijesti.

U međuvremenu, olujni vjetar je počeo opadati i sada duva brzinom od 30 čvorova pa će UPSUL uskoro iz Bara dovesti i u potragu uključiti i skuter kojim može efikasnije da pretražuje akvatorijum u neposrednoj blizini obale na potezu prema rtu Kobila i dalje na zapad prema uvali Ćipavica gdje se pretpostavlja da su struje mogle odnijeti dječaka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.