Medojević: Abazovića želi što duže da bude premijer kako bi iskontrolisao istragu koja se vodi protiv njega i njegove grupe
Medojević

Medojević: Abazovića želi što duže da bude premijer kako bi iskontrolisao istragu koja se vodi protiv njega i njegove grupe

Odgovornost za neformiranje Vlade snose Dritan Abazović i Vladimir Joković koji su minirali njeno formiranje, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević u emisiji “Znam da znaš“ na Gradskoj televiziji.

“Postoje lični motivi Abazovića, da što duže bude premijer, kako bi iskontrolisao istragu koja se vodi protiv njega i njegove kriminalne grupe”, tvrdi Medojević.

Nova Vlada se nije formirala jer bi, objašnjava, u njoj on bio potpredsjednik za reforme službi bezbjednosti i istog dana bi zaustavila šverc čega su i oni bili svjesni.

Jedini momenat kada je trebalo raspisati izbore bio je, kaže, kada je pala Vlada Zdravka Krivokapića.

“Međutim, najsporniji političar u ove tri godine Dritan Abazović vjerovatno je imao svoje motive da se sve ovo ovako odvija. Osnovni motiv zašto DF nije ušao u Vladu nije bio zapad, već su htjeli da zadrže kontrolu nad švercom cigareta. Ja sam više puta pričao da smo mi Crnogorci vezali svoj identitet za taj kriminalni milje. Vlada Krivokapića je osnovana od duvanskog lobija i napravljena je isključivo da se ne demontira bivši režim”, rekao je Medojević.

Krivokapić je, dodaje, pod mentorstvom stavio Abazovića.

“Sada je problem što je Abazović u službe bezbjednosti poslao svoga čovjeka koji pokušava da uništi dokaze. Prije svega mislim na audio snimke telefonskih razgovora koji dokazuju da je Abazović za ovu kriminalnu grupu u URI bio šef kriminalne grupe. Sad je samo pitanje da li će GST imati političke volje i hrabrosti da se odvaži i dovede istragu do kraja. Naše službe bezbjednosti su tužiocu dostavile lagalne dokaze da je Abazović šef te kriminalne grupe i on se mnogo ljuti”, rekao je Medojević odgovarajući na pitanje da li će istraga o državnom švercu cigareta biti proširena.

On je naglasio da je glavnom specijalnom tužiocu potrebna podrška sa svih strana za posao koji radi, kako bi mogao da ga sprovodi do kraja, bez problema.

“Je li sramota za Crnu Goru da GST ima budžet dva miliona eura, a da uhapšeni od strane GST-a nudi kauciju od šest miliona eura? Treba da se formira Vlada koja će obezbijediti političku podršku i materijalnu i logističku kako bi tužilac mogao da radi svoj posao”, rekao je Medojević.

Ovaj čovjek, dodaje, ima svoje lične motive.

“A to je takav jedan karakter kojem ne možete vjerovati jer je sklon prevarama, manipulacijama. Njemu je slagati kao da popije čašu vode. Imamo ozbiljan broj problema sa kojima vlast i opozicija treba da se dogovore. Svaka vlast i svaka opozicija oko pitanja koja su od vitalnog nacionalnog značaja, iznad partijskog interesa, treba da se dogovaraju”, smatra Medojević.

To su, kaže, kvalifikovane većine koje rpave probleme jer politička svijest ni u vlasti ni u opoziciji još nije dovoljno sazrela da prihvati činjenicu da morate sjesti da se dogovarate.

“Ne dogovarate se oko vlasti nego o održavanju izbora, datumu održavanja, biračkih spiskova, oko sudova Ustavnog suda, da se dođe do VDT-a, da otvorimo dijalog… Opozicija ima pravo da protestuje, da se buni… Nije dobro za Crnu Goru da vlast i opozicija ne razgovoraju i da ne vode dijalog oko važnih pitanja”, rekao je Medojević.

Da su započeli dijalog na vrijeme, ističe, sada bismo imali dogovor oko izbora, imali bi sudije, ne bi bilo blokirano formiranje vlasti u Podgorici i gdje je sve blokirano, imali bi možda neku Vladu koja bi pripremila izbore.

“A sada imamo predsjednicu Skupštine Crne Gore koja je, bez dogovora sa većinom, raspisala predsjedničke izbore za 19. mart samo da bi spriječila raspuštanje Skupštine. Sada ćemo imati predsjedničke izbore, a onda opet neke tenzije i krize, probleme, kada ćemo imati parlamentarne izbore… Propuštena je prilika”, smatra Medojević.

Za ovu ideju, kaže, nije imao podršku čak ni u DF-u.

“Mi smo zakomplikovali problem, pa nas iz međunarodnih zajednica pritiskaju. Sudije Ustavnog suda treba da se dogovore između vlasti i opzicije i treba naći mjeru da to bude održivo”, kazao je Medojević.

Izvor: Gradski

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.