UP provjerava postupanje policajaca prema albanskoj porodici

Nakon što se u medijima pojavio snimak koji problematizuje postupanje crnogorske policije u odnosu na državljane Albanije, na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, reagovali suiz Uprave policije navodeći da su u toku mjere i radnje u cilji u utvrđivanja svih okolnosti vezanih za ovaj slučaj.

“Službenici Sektora granične policije i Regionalnog centra granične policije Jug već su preduzeli inicijalne, a preduzimaju se i dalje službene mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja i svih okolnosti vezano za postupanja policijskih službenika granične policije Crne Gore prema državljanima Republike Albanije, a na osnovu kojih će se eventualno preduzeti i druge aktivnosti u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Crne Gore”, navodi se u saopštenju UP.

O ishodima preduzetih radnji javnost će biti blagovremeno informisana.

DUA: Policajac maltretirao albansku porodicu

Demokratska unija Albanaca informisala je javnost kako se sumnja da je policajac na graničnom prelazu Sukobin - Murican maltretirao albansku porodicu.

Oni su proslijedili i video snimak koji je objavio albanski medij, a na kojem se, kako tvrde, vidi maltretiranje od strane službenika policije.

"Demokratska unija Albanaca poziva nadležne organe kao i premijera Abazovića da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se rasvijetlila situacija upotrebe sile policajca protiv NN lica i da pod hitno razjasne ovu situaciju", navode u saopštenju.

Zahtjevaju da se 'prema dotičnom policajcu shodno Zakonima sprovedu odgovarajuće mjere, te da se sankcioniše kako bi se poslala poruku neprihvatljivosti takvog ponašanja".

"Kako se na snimku jasno vidi, posebno nas zabrinjava da je službenik policije dao za sebi pravo da na ovakav način maltretira državljanina Albanije koji pri tome ne pruža nikakav otpor niti radi išta nedozvoljeno", kažu u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.