Smrt Stamatovića nastala utopljenjem, ostala vještačenja u toku

Obdukcioni nalaz dostavljen Višem državnom tužilaštvu u Podgorici

Smrt Stamatovića nastala utopljenjem, ostala vještačenja u toku

Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljen je obdukcioni nalaz Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25), čije je tijelo 20. decembra prošle godine pronađeno u koritu rijeke Morače, a koji je pokazao da je utopljenje uzrok smrti mladića, potvrdila je CdM-u državna tužiteljka i portparolka u Višem državnom tužilaštvu Lepa Medenica.

Podsjeća da je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran predmet povodom pronalaska tijela Stamatovića.

“Njegovo tijelo je izvučeno iz rijeke u mjestu Botun 20.decembra 2022. godine, te je od strane tužilaštva istog dana data naredba za obdukciju tijela, koji obdukcioni zapisnik je u međuvremenu dostavljen ovom tužilaštvu i iz istog proizilazi da je smrt nastupila uslijed utopljenja”, navodi Medenica.

Takođe od strane tužilaštva donijete su naredbe za DNK, trasološko, toksikološko i grafološko vještačenje, koja vještačenja su u toku, dok je, kaže za CdM Medenica, ovom tužilaštvu dostavljen nalaz vještaka za digitalnu forenziku, kao i izuzeti video materijal sa nadzornih kamera, čija analiza je u toku.

“Nakon svestrane analize svih prikupljenih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu”, ističe Medenica.

Stamatović je, podsjećamo, radio kao poštar i njegov nestanak su prijavile kolege, nakon što se nije vratio da razduži smjenu.

On je na teren krenuo sa 15.000 eura, koliko je i trebalo da podijeli penzionerskih naknada.

Ubrzo nakon nestanka u Botunu je pronađeno vozilo kojim je mladić prevozio novac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.