Broj prijavljenih NLO u SAD veći; Pentagon – nisu vanzemaljci, ali su prijetnja
Ilustracija

Broj prijavljenih NLO u SAD veći; Pentagon – nisu vanzemaljci, ali su prijetnja

SAD su prošle godine prikupile ukupno 510 izvještaja o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) od kojih su mnogi proletjeli kroz osjetljivi vojni vazdušni prostor. Iako nema dokaza da je u pitanju vanzemaljska tehnologija, leteći objekti i dalje predstavljaju prijetnju, navodi vlada u rezimeu izvještaja koji nema oznaku povjerljivosti.

Pentagon je prošle godine otvorio Kancelariju za rješavanje anomalija svih domena, koja se isključivo bavi bilježenjem i analizom svih izvještaja o neidentifikovanim pojavama.

Mnoge izvještaje o NLO prijavili su vojni piloti. U toku je i saradnja sa obavještajnim agencijama o daljoj procjeni tih incidenata.

“Događaji nastavljaju da se odvijaju u zabranjenom ili osjetljivom vazdušnom prostor, što povećava zabrinutosti oko bezbjednosti letenja ili da se radi o špijuniranju od strane protivnika“, saopštila je Kancelarija direktora nacionalne obaveštajne službe u svom izveštaju za 2022.

Ostatak izvještaja koji je povjerljiv govori o tome koliko je tih objekata pronađeno u blizini lokacija gdje rade nuklearne elektrane ili gdje je skladišteno nuklearno oružje.

Nakon analize prijavljenih 510 slučajeva utvrđeno je da je većina “neupadljivih karakteristika“ i da bi mogli biti definisani kao bespilotne letjelice ili objekti nalik balonima.

Kancelarija Pentagona za anomalije takođe treba da analizira sve neidentifikovane objekte koji se kreću pod vodom, u vazduhu ili svemiru, kao i one koji se kreću između tih domena, što bi moglo predstavljati novu prijetnju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.