Komisija za zdravstvo DPS: Crna Gora najgore pozicionirana u svijetu kada je riječ o vakcinaciji MMR vakcinom, u riziku od malih boginja i do 20.000 djece
Demokratska partija socijalista

Komisija za zdravstvo DPS: Crna Gora najgore pozicionirana u svijetu kada je riječ o vakcinaciji MMR vakcinom, u riziku od malih boginja i do 20.000 djece

Prvi slučajevi obolijevanja djece od malih boginja potvrđeni su u regionu i samo je pitanje dana kada će epidemija početi i u Crnoj Gori, saopšteno je danas iz komisije za zdravstvo Demokratske partije socijalista.

“Shvatajući ozbiljnost situacije u više navrata smo apelovali na nadležne u sektoru zdravstva da preduzmu konkretne mjere u cilju sprječavanja pojave epidemije. Crna Gora je, prema podacima iz Instituta za javno zdravlje, najgore pozicionirana u svijetu kada je riječ o vakcinaciji MMR vakcinom pa je, prema procjenama, u riziku od malih boginja u Crnoj Gori i do 20.000 djece“, kazali su iz DPS-a.

Podsjetili su da je Komisija za zdravstvo DPS-a 01.09.2022. godine predstavila set od 16 različitih mjera kojima se može unaprijediti obuhvat obaveznom vakcinacijom. Ministarstvo zdravlja je kako navode tada najavilo da će formirati Koordinacioni tim koji bi se bavio ovim problemom.

Uputili su javni poziv Koordinacionom timu da obavijesti građane o učincima i rezultatima rada u prethodnom periodu, kao i trenutnom obuhvatu obaveznom vakcinacijom.

“Nadamo se da će, u interesu zdravlja građana, imati rezultate vrijedne poštovanja. U protivnom, ako izostane takvo saopštenje, biće nam jasno da se opet radilo samo o zamajavanju javnosti velikim riječima koja ne prate djela. Očito da odlazeći ministar zdravlja i njegov tim imaju druge prioritete. Poštovani roditelji, komplikacije obolijevanja od malih boginja mogu biti teške. MMR vakcina je sigurna i najbolja zaštita od ove bolesti i zato još jednom apelujemo da je neophodno da vaša djeca što prije budu vakcinisana“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.