Kakva zbrka: Jesu li dva ministra u Vladi “skandal” ili “momci sa stavom”
Dritan Abazović

Kakva zbrka: Jesu li dva ministra u Vladi “skandal” ili “momci sa stavom”

“Oni imaju pravo na svoje stavove, ja to cijenim i poštujem”, tako je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović prije tri dana govorio o odlasku ministara finansija i pravde Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske u Banja Luku.

Sinoć je Abazović, u emisiji Načisto na TV Vijesti, isti taj postupak dvojice ministara nazvao skandalom.

Sa ove distance je nejasno koji stav Abazovića prihvatiti kao relevantan, jer su, u najmanju ruku kontradiktorni.

Premijer je onda ovaj “skandal” malo začinio rekavši da je njihov odlazak dio predizborne kampanje.

Sada se postavlja pitanje da li je to premijer spreman da zažmuri na svaki, kako on kaže, skandal, samo da bi njegova Vlada nastavila da funkcioniše i kako se ne bi zamjerio onima bez kojih ne bi ni bilo njegove Vlade.

Još nešto je nejasno. Kako, kako to reče, premijer vodi “prijateljske razgovore” sa ministrima čiji je postupak ocijenio “skandaloznim”.

I u tome je suština – koga je moliti (politički), nije ga ljutiti, jer bi mogao da ih naljuti i otišla bi njegova Vlada.

Abazović je saopštio da se “razočarao” i u MANS. Kada traže podatke o njegovoj Vladi, onda “mu je tu nešto mutno”. Zdušno je podržavao kada je MANS češljao postupanje drugih.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopštila je nedavno da Generalni sekretarijat Vlade već tri mjeseca ćuti na zahtjev za slobodan pristup informacijama u vezi sa letom premijera Dritana Abazovića u Ženevu.

Komentarišući ovaj slučaj, Abazović je rekao da ne zna zašto Generalni sekretarijat Vlade ne odgovarala na zahtjev te NVO. Tvrdi da stvar nikad transparentnija nije bila, “ali da ni to nije bez neke”

CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.