"Ko je spreman da izda vlastitu zemlju na tako ogoljen i vulgaran način, spreman je na sve"

Oštre reakcije na skandal u kojem su učestvovali predsjednici opština i skupština opština iz šest crnogorskih gradova, koji su sredinom decembra kao gosti Odbora za dijasporu i Srbe u regionu pri Skupštini Srbije srpskim poslanicima podnosili izvještaje o radu i budućim aktivnostima, obavijestili ih o vraćanju trobojki u svoje kancelarije, a Srbiju prozvali maticom Srba iz Crne Gore, još ne jenjavaju.

Tim povodom juče su se oglasili iz Crnogorskog pokreta i PEN centra, ocjenjujući kako su time pokazali koliko nisko mogu da padnu, ali i da su spremni na sve.

"Na nekakvoj trećoj sjednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, održanoj 13. decembra prošle godine u Beogradu, šest državnih funkcionera, predsjednika opština u Crnoj Gori, pokazali su koliko „čovjek“ može nisko da padne i da se, da bude još gore, time osjeća ponosnim",  navode iz Crnogorskog pokreta.

Iz te organizacije dodaju i da su predsjednici šest opština i skupština opština takvim, kako su rekli, mizernim poltronisanjem i ponižavanjem dodatno pokazali da politički predstavnici Srba u Crnoj Gori najbolje komuniciraju sa ljotićevskim političkim nasljednicima u Srbiji.

"Što predsjedavajuća tog skupa (Milica Đorđević-Stamenkovski, liderka desničarskog pokreta Zavetnici) jeste, a koje čak i u Srbiji većinski smatraju ekstremnim srpskim desničarskim nacionalistima, pa čak i fašistima. Niko sa mrvicom dostojanstva, uključujući i one prema kojima su se udvorički ponašali, gledajući ih i slušajući, ne može osjećati ništa drugo do prezir i gađenje",  zaključuje se u reagovanju Crnogorskog pokreta.

Predsjednik Crnogorskog PEN centra Milenko Perović smatra kako su se predstavnici crnogorskih opština u Beogradu zapravo utrkivali u četništvu.

"Od predstavnika klerofašističke strukture koja je 2020. godine došla na vlast, svašta se može očekivati. Odlazak nesretnih predsjednika opština na poklonjenje i raportiranje dokle su stigli u četništvu, neodoljivo me podsjeća na situaciju iz Drugog svjetskog rata kad je Pavle Đurišić, koji je bez sumnje ideološki otac ili đed ovih predsjednika opština, podnosio raport četničkom komandantu Draži Mihailoviću o tome kakve su rezultate postigli u rascrnogorčivanju Crne Gore i ubistvima Muslimana, odnosno Bošnjaka po Sandžak",  rekao je Perović u izjavi za Antenu M.

On dodaje i kako, iako još nijesu stigli u tu fazu, nema nikakve dileme da imaju potencijale za nešto takvo.

"Ko je spreman da izda vlastitu zemlju na tako ogoljen i vulgaran način, spreman je na sve. Spreman je da izda sve one koji ne izdaju svoju državu i ostaju patriote Crne Gore",  zaključio je Perović.

POBJEDA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.