Moskva oslobodila bivšeg američkog marinca posle devet mjeseci u zatvoru
Ilustracija

Moskva oslobodila bivšeg američkog marinca posle devet mjeseci u zatvoru

Rusija je oslobodila jednog bivšeg američkog marinca zatvorenog od aprila, rekao je bivši američki diplomata Bil Ričardson, specijalista za delikatne misije oslobađanja svojih sunarodnika.

“Tejlor Dadli oslobođen je iz Rusije danas 12. januara 2023“ na graničnom prelazu između Poljske i Rusije i “na putu je nazad“ u SAD, rekao je Ričardson, koji je bivši poslanik i ambasador i dodao da su pregovori za oslobađanje bivšeg marinca vođeni “diskretno“.

Rekao je da su SAD vrlo zabrinute za sudbinu drugog ruskog zatvorenika Pola Vilana i riješene da rade na njegovom povratku.

Bivši američki vojnik Pol Vilan uhapšen je u Rusiji još 2018. i osuđen na 16 godina zatvora zbog “špijunaže“, što on negira, a SAD od tada pokušavaju da izdejstvuju njegovo oslobađanje.

U decembru, kada je vraćena američka košarkaška zvijezda Britni Grajner koju su SAD razmijenile za čuvenog ruskog trgovca oružjem Viktra Buta, predsjednik SAD Džozef Bajden je obećao da nikad neće odustati od napora za oslobađanje Vilana, ali je dodao da “nažalost Moskva gleda na slučaj Pola (Vilana) drugačije nego na slučaj Britni (Grajner)“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.