“Kad pijem ne vozim“: Sankcionisano 306 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola
Ilustracija

Slobode lišeno 109 vozača koji su vozili sa preko 1,00 promila alkohola u krvi

“Kad pijem ne vozim“: Sankcionisano 306 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola

Uprava policije je u sardnji sa Pivarom “Trebjesa Nikšić“ AD realizovala kampanju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju pod nazivom “Kad pijem ne vozim“, koja je spovođena od 31. decembra 2022. godine do 8. januara 2023. godine.

U okviru preventivnog dijela kampanje učesnicima u saobraćaju podijeljeno je 3.000 osvježivača, koje je obezbijedila Pivara “Trebjesa Nikšić“ AD.

Tokom kampanje, službenici saobraćajne policije su kontrolisali 4.061 vozača, od čega je 306 vozača nađeno da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola.

Protiv 216 vozača podnešene su prekršajne prijave, dok su za 84 vozača izdati prekršajni nalozi.

Lišeno je slobode 109 vozača koji su upravljali vozilom sa koncetracijom alkohola u krvi većom od 1,00 g/kg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.