Spisak 25 kandidata za sudije Ustavnog suda

Spisak 25 kandidata za sudije Ustavnog suda

Portal CdM objavljuje spisak 25 kandidata koji su se prijavili na posljednji javni poziv za izbor nedostajućih sudija Ustavnog suda.

Prijavljeni kandidati su: Medina Mušović, Narcisa-Maja Bošković, Amer Šukurica, Momirka Tešić, Jovan Kojičić, Dragana Đuranović, Sulejman Guči, Danica Kovačević, Faruk Resulbegović, Azra Jasavić, Jadranka Novaković, Zdenka Perović, Fadil Kadrović, Sanja Maslenjak, Snežana Armenko, Nikola Golubović, Edmond Ujkaj, Marijana Aković, Ivan Radojičić, Azra Cama, Darko Mugoša, Jelena Ružičić, Savo Rašović, Maja Šćepanović i Snežana Jonica.

Do održavanja sjednice Ustavnog odbora, sačekaće se da se vidi da li će osim 25 prijava koje su predate na pisarnici Skupštine, stići još neka poštom.

Lista prijavljenih kandidata biće utvrđena na sjednici Ustavnog odbora, koja je zakazana za petak, kada će biti formirana i komisija koja će utvrditi da li su prijave kandidata podnijete u skladu sa javnim pozivom.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović najavila je da će ponovo pokrenuti parlametarni dijalog o izboru sudija Ustavnog suda.

Ustavni sud je u blokadi od sredine septembra, kada je sudija Miodrag Iličković otišao u starosnu penziju.

Ustavni sud trebutno ima samo troje sudija od ukupno sedam, pa ema kvorum za rad s obzirom na to da odlučuje većinom glasova svih članova.

Cdm

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.