Povećan broj zaraženih korona virusom nakon praznika
Ilustracija

Povećan broj zaraženih korona virusom nakon praznika

Ljekari ukazuju da je nakon praznika povećan broj zaraženih korona virusom i da je u pitanju blaga klinička slika. U protekla 24 preminuo je jedan kovid pacijent, a još je 75 inficiranih. A u jeku respiratornih infekcija apotekama fale antibiotici za djecu.

Nakon dužeg vremena, u Crnoj Gori se desio smrtni slučaj izazvan korona virusom. Doktorka Marija Vuković kaže da je ovih dana i broj zaraženih nešto veći.

"Nakon praznika što je bilo i za očekivati, jer je bilo proslava, bilježimo porast koronavirusom", kazala je Vuković.

Pandemija, iako se o njoj sve manje govori, još traje. Da nije gotova opomenuo nas je novi soj, Kraken koji se pojavio u Americi. Crnogorski građani se podvarijante omikrona ne boje.

Anketirani građani uglavno kažu da se više ne boje korona virusa i da smo se već i navikli na razne vrste virusa, pa straha nema toliko. A smatraju i da su zaštićeni vakcinama.

U KOVID ambulanti u Donjoj Gorici juče je obavljeno 50 pregleda i oko 130 testiranja od kojih je 14 bilo pozitivno. Građanima, koji se jave zbog pregleda uglavnom su, kaze Vukovićeva, blagi simptomi.

"Najčešći problemi zbog kojih se pacijenti javljaju su infekcije gornjih respiratornih puteva, to je najčešće povišena temperatura, bol u grlu, povišena nazalna sekrecija, kašalj, kostobolja, bol u mišićima, malaksalost", naglašava ljekarka.

RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.