DNP: Kandidat za predsjednika države iz redova DF-a  bi pobijedio Đukanovića

DNP: Kandidat za predsjednika države iz redova DF-a bi pobijedio Đukanovića

Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) dalo je ovlašćenje predsjedniku Milanu Kneževiću da zastupa stav da na predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima nosioci liste i kandidat za predsjednika države budu iz stranaka – konstituenata Demokratskog fronta (DF).

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva DNP-a, kojom je predsjedavao lider partije Milan Knežević, dogovorene su aktivnosti i precizirana zaduženja funkcionera partije u susret predstojećim prijevremenim parlamentarnim i predsjedničkim izborima.

"DNP još jednom apeluje na sve učesnike parlamentarnog života u Crnoj Gori da, u cilju racionalizacije, postignemo parlamentarni i politički konsenzus za objedinjavanje parlamentarnih i predsjedničkih izbora",saopštili su.

Konstatovano je da se Crna Gora nalazi pred ozbiljnim društveno-političkim izazovima, te da je višenego očigledno da smijenjena Vlada Dritana Abazovića ne može na pravi način ponuditi konkretna rješenja za izlazak iz sveopšte krize.

"Sagledavajući nedavno završene lokalne izbore, u kojima je Demokratski front na nivou Crne Gore osvojio 22 odsto glasova, i time još jednom potvrdio ozbiljan trend rasta, i utemeljenost u biračkom tijelu, Predsjedništvo DNP-a je dalo ovlašćenje predsjedniku Milanu Kneževiću da zastupa stav da na predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima nosioci Liste i kandidat za predsjednika države budu iz partija – konstituenata Demokratskog fronta" saopšteno je.

Na taj način bi se, smatraju u DNPu, dodatno potvrdilo ideološko i programsko djelovanje DF-a.

"Time bi se, bez sumnje, kandidat za predsjednika Države iz redova DF-a u drugom krugu pobijedio Mila Đukanovića, dok bi parlamentarna lista, na čijem čelu bi takođe bio istaknuti funkcioner DF-a, bila najjača, i dominantan konstituent nove Vlade", ističe se u saopštenju.

Na sjednici je takođe jednoglasno donesena odluka da redovni, treći Kongres DNP-a bude održan nakon parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.