Joković: I dalje imamo želju da se formira 44. Vlada Crne Gore
Vladimir Joković, Foto: SNP

“Poštujemo teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine ali poštujemo i Republiku Srpsku“

Joković: I dalje imamo želju da se formira 44. Vlada Crne Gore

Na današnjoj konferenciji za novinare lider SNP-a i potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je da i dalje žele da se formira 44. Vlada Crne Gore. On je tom prilikom poručio da i dalje ostaju pri tome da se nastave dogovori, i dodao da za to neće biti nikakvih prepreka.

“Treba da se dogovorimo da imamo jedinstvenog kandidata na predsjedničkim izborima. Želimo da prvo budu predsjednički izbori, da potpuno razvlastimo DPS. Neki iz DF-a, Nebojša Medojević, kazali su da potopuno prekidaju saradnju sa SNP-om i  GP URA, voljeli bi da vidimo razlog za to. Što se tiče SNP-a cilj je potpuno razvlašćivanje DPS-a", kazao je Joković.

Komentarišući  povod odlaska ministara Kovača i Damjanovića na proslavu Dana Republike Srpske, Joković je kazao da za sve one koji se izjašnjavaju kao Srbi, ima mjesta bilo gdje sa srpskim narodom.

“Republika Srpska je fakat, ona je proizvod Dejtonskog dogovora. Ona je potpuno jednak entitet. Poštujemo cjelovitost i integritet BiH ali itekako poštujemo i RS”, kazao je Joković.

Smatra da se oni koji su  najviše napadali prisustvo ministara u Banja Luci, skoro niko  nije oglasio povodom ranjavanje mladića na Kosovu.

"Na Vladi nije bilo platforme o odlasku ministara na proslavu dana RS", navodi Joković. To je kazao odgovarajući na pitanje ko će snisiti troškove njihovog odlaska tamo.

On je napomenuo da bi vrlo brzo trebalo da budu raspisani predsjednički izbori, navodeći da nemaju ništa protiv da Miodrag Lekić bude i zajednički predsjednički kandidat.

Tvrdi da nije upoznat sa porukama koje su rukovodioci nekih crnogorskih opština iznijeli na sjednici Skupštine Srbije u decembru prošle godine, ali naglašava da sa porukama  nije saglasan ukoliko su suprotne interesima Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.