Analitičari Atlanskog saveza: Rusija koju poznajemo možda neće preživjeti narednu deceniju
Vladimir Putin

Analitičari Atlanskog saveza: Rusija koju poznajemo možda neće preživjeti narednu deceniju

Rusija kakvu poznajemo možda neće preživjeti narednu deceniju, prema novoj studiji Atlantskog saveta.

Anketa u kojoj je učestvovalo 167 analitičara, koji su izneli svoje stavove o tome kako bi geopolitika, društveni i politički pokreti i druge oblasti mogle da izgledaju za 10 godina, pokazalo je da Rusiji prijeti opasnost da ne opstane u sadašnjem stanju.

Istraživanje je pokazalo da 40 odsto analitičara predviđa da će Rusija do 2033. godine doživjeti unutrašnji raspad, piše Skaj njuz.

Oni navode da će razlozi za to biti revolucija, građanski rat ili raspad politike.

Čak 46 odsto analitičara očekuje da Rusija postane propala država u narednih 10 godina ili da se raspadne do 2033. godine.

Atlantski savet je takođe rekao da su Evropljani posebno pesimistični u pogledu kolapsa Rusije, a 49 odsto njih predviđa da će se to dogoditi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.