Kovač demantuje Vladu: Otišao sam u svojstvu ministra na svečanost, bila mi je čast
Marko Kovač, Foto: Vlada Crne Gore

Kovač demantuje Vladu: Otišao sam u svojstvu ministra na svečanost, bila mi je čast

Ministar pravde Marko Kovač za portal Dan kazao da je prisutvovao na svečanosti povodom obilježavanja Dana Republike Srpske u svojstvu ministra, te da je poziv dobio od Milorada Dodika.

Podsjećamo, iz Vlade Crne Gore ranije su saopštili da nisu razmatrali posjetu i prisustvo ministara pravde i finansija Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića na svečanosti u Banjaluci 8. januara povodom obilježavanja neustavnog Dana Republike Srpske.

“Povodom različitih medijskih interpretacija u vezi prisustva svečanosti povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, želim da pojasnim da sam poziv od predsjednika Milorada Dodika dobio u svojstvu ministra pravde u Vladi Crne Gore, te da sam u tom svojstvu i otišao. Bila mi je čast da poslije 25 godina sa kolegom ministrom Aleksandrom Damjanovićem budem prvi funkcioner izvršne vlasti koji je prisustvovao svečanosti povodom obilježavanja navedenog praznika“, naglasio je on.

Kovač je podsjetio da je Republika Srpska i formalno priznata Dejtonskim sporazumom, uz garancije i saglasnost međunarodne zajednice i da i danas egzistira u tom obliku, te stoga smatra da ničim nije ugrozio ili doveo u pitanje teritorijalni integtitet BIH niti narušio prijateljske odnose sa našim susjedima.

“Tačno je da ova posjeta nije prošla uobičajenu proceduru u vidu usvajanja platforme na sjednici Vlade, kao što je i tačno da je Ustavni sud BiH osporio navedeni datum za obilježavanje, ali je takođe činjenica da se taj dan i dalje od strane vlasti Republike Srpske i stanovništva doživljava i tretira kao istorijski događaj koji treba i vrijedi obilježiti“, istakao je Kovač.

Podsjetimo, Kovač i Damjanović prisustvovali su juče svečanoj ceremoniji povodom 9. januara Dana Republike Srpke, u međuvremenu izazvali su reakcije javnosti, a iz Vlade su naveli da ih oni nisu delegirali za taj događaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.