Damjanović: Na proslavi Republike Srpske sam bio u svoje lično ime, poštujem teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine
Aleksandar Damjanović

Damjanović: Na proslavi Republike Srpske sam bio u svoje lično ime, poštujem teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je za Novu M da je na jučerašnjoj svečanosti u Banja Luci povodom dana Republike Srpske, koji je Ustavni sud BIH proglasio neustavnim, boravio u lično ime.

Dodaje i da to ne može izazvati bilo kakve negativne posljedice po spoljnu politiku Crne Gore, a kaže i da na toj svečanoj akademiji nije odlikovan Vladimir Putin, te da se radi o još jednom spinu.

“Na lični poziv predsjednika RS Milorada Dodika bio sam sa kolegom Markom Kovačem na svečanoj akademiji. Mislim da nije bilo brojnih kritika na taj račun, radi se o političkom pozicioniranju i dnevnopolitičkim temama gdje se sve političke pozicije ispunjavaju na taj način”, rekao je Damjanović za Novu M.

On je podsjetio i da je kao poslanik Skupštine Crne Gore više puta imao prilike da prisustvuje više svečanosti i da je to propraćeno ćutanjem.

“Šta se promijenilo u odnosu na tada pitanje je za ove “brojne kritičare”. Ovo apsolutno ne može da ima posljedice na bilo što. Sami znate da je BiH zemlja kandidat za EU, da je Republika Srpska njen entitet i da je apsolutno poštovanje suvereniteta BiH i oba entiteta od moje strane”, zaključio je Damjanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.