Berancu pritvor od 30 dana zbog saobraćajne nesreće u tunelu Lokve
Foto: Radio televizija Rožaje

Berancu pritvor od 30 dana zbog saobraćajne nesreće u tunelu Lokve

Rješenjem Predsjednika Osnovnog suda u Beranama, sudije za istragu Došljak Ivana, po predlogu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama određen je pritvor u trajanju do 30 dana osumnjičenom C.A., iz Berana. On se tereti bog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Pritvor je određen zbog i okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na lice koje je potrebno saslušati u svojstvu sjedoka.

“Zakonika o krivičnom postupku. Imenovani je osumnjičen da je dana 05.01.2023. godine, oko 18,25 časova, na magistralnom putu Rožaje – Berane, u tunelu Lokve, opština Berane, upravljajući u pravcu Berana, putničkim motornim vozilom marke Golf V, registarskih oznaka RO BE 336, suprotno odredbi čl.29. st.1. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote i tijela ljudi.

Na način što se vozilom nije kretao desnom stranom kolovoza u smjetu kretanja, već je prešao na lijevu kolovoznu traku usljed čega je došlo do čeonog kontakta sa putničkim motornim vozilom marke A3, registarskih oznaka RO BE 513, kojim je iz pravca Berana upravljao K.S, a koji je usljed zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, dok je oštećeni C.A, koji se nalazio kao suvozač u putničkom motornom vozilu marke Golf V, zadobio teške tjelesne povrede koje su konstatovane u Opštoj bolnici u Beranama, te Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici gdje se i dalje nalazi na liječenju“, navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.