Čađenoviću, Lazoviću, Peroviću i Pantoviću produžen pritvor

Čađenoviću, Lazoviću, Peroviću i Pantoviću produžen pritvor

Dugogodišnjem specijalnom tužiocu Saši Čeđenoviću produžen je pritvor još dva mjeseca zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke. Takođe produžen je pritvor Petru Lazoviću, Nikši Peroviću, i Radovanu Pantoviću zbog opasnosti od bjekstva.

Odluke je donijelo krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u podgorici.

Čađenović je uhapšen 9. decembra, zbog sumnje da je na funkciji koju obavlja počinio krivično djelo "stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja".

Lazović je uhapšen 18. jula.Specijalno tužilaštvo Lazovića sumnjiči da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, ali i da je kao član organizovane kriminalne grupe kavčani učestvovao u međunarodnom krijumčarenju kokaina, kao i da je odavao službene tajne vođi tog klana Radoju Zviceru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.