Ćorović: Da li su Damjanović i Kovač prisustvom svečanoj akademiji u Banjaluci predstavljali Vladu?
Ćorović

"Prisustvo ministara Vlade Crne Gore na obilježavanju neustavnog dana RS prvorazredni međunarodni skandal"

Ćorović: Da li su Damjanović i Kovač prisustvom svečanoj akademiji u Banjaluci predstavljali Vladu?

Prisustvo ministara Vlade Crne Gore na obilježavanju neustavnog dana RS prvorazredni je međunarodni skandal, ocijenio je potporedsjednik Bošnjačke stranke Jasmin Ćorović.

"Crna Gora ima dobre bilateralne i prijateljske odnose sa Bosnom i Hercegovinom, koja je nezavisna i međunarodno priznata država. S toga, prisustvo ministara Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača obilježavanju neustavnog Dana RS, vodi u pravcu pogoršanja tih odnosa", poručio je Ćorović.

Istakao je da cjelovitost i nezavisnost BiH niko ne može dovoditi u pitanje.

"Odluku Ustavnog suda BiH, da 9.januar proglasi neustavnim, u smislu obilježavanja Dana manjeg bh.entiteta RS, moraju poštovati svi, pa i ministri Damjanović i Kovač. Ukoliko im je stalo do dobrih odnosa u regionu, moraju se zapitati kakvu poruku šalju svojim prisustvom proslavi neustavnog praznika”,naveo je Ćorović.

Prisustvo Damjanovića i Kovača današnjoj svečanoj akademiji u Banjaluci je prema njegovim riječima prvorazredni međunarodni skandal.

“Na današnji dan je počeo rušilački i ubilački pohod na državu Bosnu i Hercegovinu, s ciljem istrebljenja prvenstveno bošnjačkog naroda i uništenja svih njegovih obilježja. Zato javno pitamo ministre Damjanovića i Kovača da li su prisustvom svečanoj akademiji u Banjaluci predstavljali Vladu Crne Gore, da li su putovali kao vladini zvaničnici i o čijem trošku”.

Prisustvo dva ministra iz 43. Vlade proslavi neustavnog dana RS dokaz da je Bošnjačka stranka "glasajući za nepovjerenje 43. Vladi, glasala ispravno, jer je očigledno da je ona skrenula sa evroatlanskog puta i umjesto naprednih ideja vratila se retrogradnoj ideologiji koju i simbolizuje 9. januar sa svim onim što se nakon 9. januara dogodilo na tlu Bosne i Hercegovine".

"Postavljamo javno pitanje ministru Kovaču kada je bio iskren, na komemoraciji povodom genocida u Srebrenici ili danas, jer oboje ne može biti. Naime, 9. januara 1992. godine postavljeni su temelji genocidne politike i ideje u Bosni i Hercegovini koja je kasnije rezultirala genocidom u Srebrenici i mnogim drugim zločinima. Bošnjačka stranka nikada neće pristati da politika koja je dovela do genocida bude dio zvanične politike Crne Gore”,zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.