Đoković osvojio 92. trofej, izjednačio se sa Nadalom

Đoković osvojio 92. trofej, izjednačio se sa Nadalom

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas titulu na turniru u Adelejdu, pošto je u finalu slavio protiv Amerikanca Sebastijana Korde posle preokreta sa 6:7(8), 7:6(3), 6:4.

Đoković je osvojio prvi trofej u 2023. godini i 92. u karijeri, čime se izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Đoković se, dakle, izjednačio sa Nadalom, a ubrzo bi na poziciji broj tri mogao da prestigne Amerikanca češkog porIJekla Ivana Lendla, koji je karijeru završio sa 94 osvojena trofeja. Prva prilika da mu se približi će biti Australijan Open na kome je Nole devet puta slavio piše Sport klub.

Drugo mjesto na večnoj listi drži nedavno penzionisani Rodžer Federer sa 103 titule, dok je lider Džimi Konors sa 109 pehara.

Novak je, podsjetimo, osvojio 21 trofej na najprestižnijim takmičenjima.

Na drugoj strani, 22-godišnji Korda nije uspio da osvoji svoju drugu ATP titulu.

Bio je ovo prvi duel srpskog i američkog tenisera u karijeri.

Đoković se iz Adelejda seli za Melburn gdje će se od 16. januara boriti za svoju desetu titulu na Australijan openu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.