Bajden se sprema za predsjedničku kampanju
Džozef Bajden

Bajden se sprema za predsjedničku kampanju

Američki predsjednik Džozef Bajden sprema se da započne kampanju za reizbor na predsjedničkim izborima 2024. godine, prenose američki mediji.

Bajden bi svoju namjeru da se kandiduje za još jedan mandat u Bijeloj kući mogao da objavi u narednih nekoliko nedjelja, vjerovatno u februaru, navodi list "Hil".

Isti izvor navodi da Bajden sa savjetnicima radi na detaljima buduće kampanje.

"Mislim da se u ovom trenutku sve svodi na tajming. On je spreman i tu više nema dileme", rekao je jedan Bajdenov saradnik.

Namjera da se kandiduje za drugi mandat počela je da se kristališe iako neke demokrate i dalje sumnjaju da li će Bajden povući taj potez, uglavnom zbog njegovih poodmaklih godina. On je u novembru napunio 80 godina.

Bajden je proveo vrijeme sa svojom porodicom u Sent Krou tokom praznika razgovarajući o sljedećim koracima za još jednu kandidaturu.

Portparol Bijele kuće Karin Žan Pjer rekla je ranije da će Bajden razgovarati o svojoj kandidaturi sa porodicom i donijeti odluku početkom 2023. godine, prenose Nezavisne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.