Podgorica: Prodaja na Badnji dan nekome ,,vrh“, drugima solidna

Podgorica: Prodaja na Badnji dan nekome ,,vrh“, drugima solidna

Rakočević Slobodanka iz Donje Morače, preko 22 godine radno provodi Badnji dan. Nakon što je prethodnih dana vrijedno pravila božićne ukrase i dekoracije za trpezu, odlučila se da ove godine, kao idealnu lokaciju za prodaju, odabere prostor prekoputa Velike pijace.

,,Sve što radimo je rukotvorina moje familije. Ćerka, sin, muž, svi pomažu. Dvadeset dana smo se aktivno pripremali. Prodaja je ,,vrh“, nemam riječi. Svake godine prodajemo tri dana. Zadovoljna sam u potpunosti. Porodične Ikebana koštaju 10 eura.  Imamo i stalne mušterije. Za badnjake cijenu nismo odredili, već koliko ko da. Samo neka je sa srećom“, ispričala je Slobodanka.

Na drugoj strani grada, Preko Morače, Vesko Vujošević iz Kuča, već duži niz godina, kako kaže ,,bere i prinosi badnjake bliže ljudima“.

,,Svako za taj badnjak ponešto časti, daruje. S obzirom da je bilo lijepo vrijeme, prethodnih godina se više tražilo. Nije neka zarada, ali sve u svemu, dobro je“, poručio je Vujošević.

Sa njim je bila saglasna i Stanka, kojoj nije prvi put da izlaže ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

,,Zadovoljni smo, ima naroda. Većinom kupuju ukrase, bukete, pšenicu. Buket i pšenica su euro, ukrasi od tri do pet eura“, zaključila je ona.

Podsjećamo, tradicionalno nalaganje badnjaka ispred Hrama Hristovog vaskrsenja održaće se danas, u 18 sati, dok će vjernici Crnogorske pravoslavne crkve moći da to urade u 19 sati, ispred dvorca Petrovića na Kruševcu.

Mediabiro

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.