AFP: Na istoku Ukrajine nastavljena artiljerijska vatra, uprkos primirju
Foto: Reuters

AFP: Na istoku Ukrajine nastavljena artiljerijska vatra, uprkos primirju

Artiljerijska vatra nastavljena je sa obije strane fronta u Bahmutu, uporištu sukoba na istoku Ukrajine, uprkos stupanju na snagu primirja koje je Rusija naložila svojim vojnicima, prenijela je agencija Frans pres s lica mjesta.

Artiljerijska vatra se čula na ukrajinskoj i ruskoj strani posle početka primirja u Bahmutu, gradu čije su ulice uništene i puste.

Frans pres je dodao da je vatra sporadična i da je manja nego prethodnih dana.

U Ukrajini je danas stupilo na snagu primirje koje je ruski predsjednik Vladimir Putin naložio vojsci tokom božićnih praznika. Prekid vatre bi trebalo da traje do subote u ponoć.

Do sada nije bilo primirja na cijeloj teritoriji Ukrajine, ali je bilo lokalnih dogovora o prekidu vatre, tako je bilo u aprilu i maju kada su evakuisani civili iz fabrike u Marijupolju.

Rusija je 24. februara prošle godine počela invaziju na Ukrajinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.