Pušteno da se brane sa slobode pet članova Miloševićeve grupe
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Optuženih za šverc cigara

Pušteno da se brane sa slobode pet članova Miloševićeve grupe

Petorici članova kriminalne organizacije, uhapšenih u oktobru, koju je prema stavu Specijalnog državnog tužilaštva oformio direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević radi državnog šverca cigareta ukinut je pritvor i pušteni su da se brane sa slobode, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.

Pritvor je ukinut članovima Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina Radivoju Vujačiću, šefu mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina Milutinu Pejoviću, načelniku Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja Željku Ivanoviću, vozaču kamiona sa oduzetim cigaretama Daliboru Brnoviću i Mihailu Saveljiću, jer su prestali razlozi za pritvor. To je za Pobjedu potvrdio portparol i državni tužilac u Specijalno državnog tužilaštva Vukas Radonjić.

“U istrazi su saslušani određeni svjedoci, a okrivljenima je pritvor određen i zbog opasnosti od ometanja krivičnog postupka uticanjem na svjedoke”, kazao je Radonjić.

Pritvor nije ukinut Nebojši Adamoviću i predsjedniku Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Ervinu Adroviću. Oni su uhapšeni početkom oktobra po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje nakon tromjesečnog pritvora nije tražilo produženje pritvora.

U pritvoru su ostali Rade Milošević, dvojica službenika Uprave prihoda i carina Igor Pavićević i Zoran Pavićević, kao i radnik Zetatransa Veselin Kovačević.

Odluku o pritvoru donio je sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović.

“Pritvor je okrivljenom R. M. određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na svjedoke”, saopštila je ranije savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.