Kćerka bivšeg šefa obavještajne službe SAD-a osuđena za ubistvo
Ilustracija

Kćerka bivšeg šefa obavještajne službe SAD-a osuđena za ubistvo

Kćerka bivšeg direktora američke obavještajne službe Džona Negropontea proglašena je krivom za ubistvo 24-godišnjaka nakon pijane svađe u kući u Merilendu.

Porota okruga Montgomeri osudila je u utorak Sofiju Negroponte (29) za ubistvo drugog stepena u smrti Jusufa Rasmusena u februaru 2020. godine, izvijestile su novinske kuće. Prijeti joj do 40 godina zatvora na izricanju presude 31. marta.

Sofija Negroponte bila je jedno od petero napuštene honduraške djece ili djece bez roditelja koju su Džon Negroponte i njegova supruga usvojili nakon što je Negroponte imenovan američkim ambasadorom u toj srednjoameričkoj zemlji 1980-ih, piše "The Washington Post."

Sofija Negroponte i Rasmusen pohađali su istu srednju školu u Vašingtonu i pili su zajedno s još jednom osobom one noći kada je Rasmusen ubijen, rekao je državni tužilac okruga Montgomeri, Džon MekKarti. Dvaput su se posvađali te noći i Rasmusen je otišao. Kada se Rasmusen vratio po svoj mobilni telefon, Negroponteova ga je "izbola više puta, a jedan je bio smrtonosni ubod koji mu je presjekao vratnu duplju", rekao je MekKarti.

Advokat odbrane David Mojse pozvao je porotu da uzmu u obzir da je Sofija Negroponte te noći bila toliko pijana da nije mogla oblikovati konkretnu namjeru, prenosi "Independent".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.