Vilander: Đoković glavni favorit na Australijan openu
Đoković

Vilander: Đoković glavni favorit na Australijan openu

Legendarni švedski teniser Mats Vilander izjavio da je Novak Đoković glavni favorit na predstojećem Australijan openu, koji će biti odigran od 16. do 29. januara u Melburnu, prenosi "Jurosport".

Vilander je istakao da Đoković ima ogroman motiv da pokaže svima da je najbolji, pošto mu prošle godine nije bilo dozvoljeno da igra u Melburnu.

"Mislim da nikada nismo vidjeli igrača, koji je toliko željan da se revanšira i pobjeđuje. Niko nikada nije bio gladniji pobjeda nego što će Novak biti tamo", rekao je legendarni švedski teniser.

On je podsjetio da je Đoković devet puta u karijeri osvojio Australijan open.

"Podloga je savršena za njega. Ovaj turnir ima istoriju da ima igrače koji su ga osvajali više puta i koji imaju tamo konzistenciju. Govorim iz ličnog iskustva jer sam ga osvajao tri puta. Niko nije sto odsto spreman u Australiji. Neki su vrlo spremni, neki nisu uopšte, a on je uvijek nekako spreman. To za njega znači da je favorit, jer je podloga savršena", dodao je Vilander.

Španac Rafael Nadal osvojio je Australijan open prošle godine. Nadal ima 22. grend slem trofeja, a Đoković jedan manje.

"Najvjerovatnije je da Đoković želi da se revanšira Nadalu tako što će osvojiti Melburn. Ako pobijedi biće 22-22. Novak mora da dođe do 22. titule prije Rolan Garosa u maju, jer bi Nadal tamo mogao da osvoji još jednu. Ne smijete da izgubite u Melburnu i da Nadal stigne do 23. grend slem trofeja", istakao je Vilander.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.