Ispred kuće policijskog službenika aktivirana eksplozivna naprava
Foto: RTCG

U Beranama

Ispred kuće policijskog službenika aktivirana eksplozivna naprava

Policajcu Interventnog voda CB Berane, Vujici Šćekiću, jutros oko 2 sata, podmetnut je eksploziv pod privatni automobil u naselju Dolac.

Šćekić je do prije dvije godine radio u Bijelom Polju kada je prešao u Berane.

Iz policije Portalu RTCG za sada nijesu mogli više reći, osim da je napravljena materijalna šteta i da nije bilo povrijeđenih.

"Eksploziv je bio pod automobilom i vještak tek treba da se izjasni o kakvoj vrsti eksploziva je riječ", kazali su portalu RTCG-a iz beranske policije.

Nakon izvršenog uviđaja, iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Berane Portalu RTCG je rečeno da je krivično djelo kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oni su dodali da je izviđaj u toku.

Policajac Šćekić  je kazao da ne može da pretpostavi ko je ovo mogao da učini.

"Da je to na nekom drugom mjestu gdje sam radio i opasnije stvari možda bih mogao nešto pretpostaviti ali ovdje, među rođacima i komšijama, stvarno nemam nikakvu predstavu ko bi to učinio", kazao je Šćekić Portalu RTCG.

Automobil marke Škoda Oktavia u potpunosti je havarisan. Od eksplozije je nastala znatna materijalna šteta i na pomoćnim objektima u dvorištu.

Eksploziv, za koji tek treba da se utvri koje vrste, bio je postavljen ispod zadnjeg desnog točka, gdje je ostao veliki krater.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.