Namirnica koja je najgori izbor za kasnu večeru
Ilustracija

Namirnica koja je najgori izbor za kasnu večeru

Iako su mnoga dosadašnja istraživanja potvrdila da nije najpametnije jesti kasno uveče prije spavanja, neke namirnice ipak su znatno štetnije od drugih.

Tako je dijetetičarka Džulija Zumpano iz klinike Klivlend otkrila, kako kaže, najgoru namirnicu za večernje grickanje, a njeno otkriće možda bi vas moglo iznenaditi.

Od svih namirnica za kojima možete da posegnete kada uveče ogladnite, jedna je apsolutno najgora, a radi se o pahuljicama, piše “Eat This, Not That“.

Razlog je taj što su one, objašnjava dijetetičarka, obično pune dodanih rafinisanih šećera koji negativno utiču ne samo na našu tjelesnu težinu, već i na cjelokupno zdravlje.

Osim toga, mlijeko koje dodajemo žitaricama donosi dodatne kalorije, ugljene hidrate, a često i masti, pa Zumpano preporučuje da ovu hranu, ako baš ne možete u potpunosti da izbacite iz svoje ishrane, radije birate za jutro, a ne za veče, prenosi Index.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.