Đurović čestitala Novu godinu: Da u 2023. godini prevaziđemo podjele i krenemo putem napretka i prosperiteta društva
Danijela Đurović, Foto: Skupština Crne Gore

Đurović čestitala Novu godinu: Da u 2023. godini prevaziđemo podjele i krenemo putem napretka i prosperiteta društva

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je Novu godinu svim građankama i građanima Crne Gore.

”Godina na izmaku, po mnogo čemu, bila je teška i izazovna za sve nas, posebno imajući u vidu pandemiju korona virusa koja, iako u znatno manjem obimu, i dalje traje, ali i zbog geopolitičkih dešavanja na tlu Evrope koja su izazvala finansijsku, energetsku i krizu hrane gotovo u cijelom svijetu. Uprkos tome, Skupština Crne Gore je pravovremeno reagovala i usvojila zakonske akte koji su omogućili smanjenje akciza na gorivo, ograničenje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, osnivanje Alimentacionog fonda i druge”, kazala je Đurović.

Podsjetila je da su u ovoj godini obradovali i najmlađe početkom isplate dječijih dodataka, kao i najstarije članove društva kojima je isplaćena trinaesta penzija i garantovano dalje usklađivanje njihovih primanja u narednoj godini. 

Đurović očekuje da će se u godini pred nama svi potruditi da prevaziđemo podjele koje smo naslijedili, koje nas opterećuju decenijama i onemogućavaju da krenemo putem napretka i prosperiteta za sve građane.

Uvjerena je da je u ovom trenutku naročito važno stabilizovati društveno-političku situaciju u zemlji i krenuti sa ispunjavanjem obaveza u procesu evropskih integracija.  

”Bezbjednosna i politička stabilnost, unapređenje međuetničkih i međureligijskih odnosa, dinamiziranje ekonomskog i demokratskog razvoja i poboljšanje kvaliteta života građanki i građana moraju biti osnovni ciljevi svih učesnika u političkom životu Crne Gore. Unapređenje rada državnih institucija, snaženje koncepta vladavine prava, poboljšanje stanja u obrazovnom sistemu u cilju sticanja novih znanja, kako bi Crna Gora bila spremna da odgovori na sve izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, takođe, treba da budu na vrhu liste prioriteta donosilaca odluka”, poručuje Đurović.

U narednoj godini od svih političkih aktera Đurović očekuje više otvorenosti, tolerancije i spremnosti na dijalog i kompromis kako bi riješili glavne probleme koji opterećuju naše društvo u dugom vremenskom periodu i nastavili sa dinamičnim putem prema evropskoj porodici naroda, što je opredjeljenje velike većine naših građana.

”U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, još jednom, svim građankama i građanima, a posebno našoj djeci, čestitam Novu 2023. godinu, sa željom da među nama vladaju mir, ljubav, razumijevanje, solidarnost i uzajamno poštovanje”, zaključila je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.