Čelanović: Formiranje Vlade na čelu sa Lekićem značilo bi kraj EU integracija Crne Gore
Miloš Čelanović, Foto: SD

Čelanović: Formiranje Vlade na čelu sa Lekićem značilo bi kraj EU integracija Crne Gore

Formiranje 44. Vlade na čelu sa neustavnim mandatarom Miodragom Lekićem značilo bi, sasvim je jasno, kraj EU integracija Crne Gore, saopštio je generalni sekretar Socijaldemokrata Miloš Čelanović.

Čelanović poručuje da je namjera 41 poslanika u Parlamentu da, na osnovu neustavnog zakona pokušaju formirati neustavnu Vladu unaprijed, kako god se ovaj pokušaj urušavanja institucija završio, osuđena na propast.

“Vlada koja bi bila formirana kao posljedica ovog zakona, sasvim je jasno, ne bi imala nikakav legitimitet, ne samo na unutrašnjem, nego i na spoljašnjem planu. Tome u prilog govore, sada ne više poruke, nego upozorenja naših međunarodnih partnera koji su, svi do jednog, jedinstveni u stavu da bi izglasavanje Lekićeve Vlade izazvalo zamrzavanje pregovora sa EU.
Služeći interesima Demokratskog fronta čije su aktivnosti u potpunosti koordinisane iz nama susjedne države, svaki od 41. poslanika aktuelne većine snosiće posebnu odgovornost za satiranje institucija države Crne Gore, gaženje Ustava i stopiranje pregovora sa EU. Posljedice ovog posljednjeg, imajući u vidu da Crna Gora, kao zemlja kandidat, crpi ogromna sredstva iz EU fondova, osjetiće u relativno kratkom vremenskom periodu sve građanke i građani“, kategoričan je Čelanović.

Socijaldemokrate Crne Gore jedina su kako podsjeća politička partija koja, od 30. avgusta 2020. godine baštini kontinuitet borbe protiv Vlade Zdravka Krivokapića, nakon toga Vlade Dritana Abazovića i sada protiv eventualne Vlade Miodraga Lekića.

“Koristimo još jednu priliku da partije aktuelne većine pozovemo da odustanu od suludog, izolacionističkog nauma, da povuku iz pravnog prometa neustavni zakon o predsjedniku, te da dogovorimo datum vanrednih parlamentarnih izbora, a u međuvremenu, u okviru aktuelnog saziva Parlamenta, obezbijedimo potrebnu većinu i izaberemo svih 4 sudija Ustavnog suda“, zaključio je Čelanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.