Krivolovci usmrtili divojarca u srcu NP Durmitor, Mitrović: Saopštićemo imena ako to ne urade nadležni
Foto: Screenshot

Krivolovci usmrtili divojarca u srcu NP Durmitor, Mitrović: Saopštićemo imena ako to ne urade nadležni

Odjeknula je u petak vijest da je neko ubio divojarca i to u srcu Nacionalnog parka Durmitor. Nadzornici vjeruju da su tako nešto mogli da urade samo iskusni krivolovci, koji dobro poznaju teren. S druge strane, iz nevladinog sektora sumnjaju na ukrajinske državljane koji borave u jednom od hotela na Žabljaku, i pozivaju nadležne da što prije objave identitet počinilaca i odgovore na niz pitanja, izvještava TVCG.

U srcu Nacionalnog parka Durmitor u petak je odstrijeljena jedinka divojarca.

Iz NVO Breznica sumnjaju da su počinioci tog zločina državljani Ukrajine, koji odsijedaju u jednom od Žabljačkih hotela. Oni su, smatraju iz nevladine organizacije, nakon odstrijela, sa snajperskim puškama, uspjeli da pobjegnu nepristupačnim terenom.

Milorad Mitrović, ispred Breznice, poziva nadležne da otkriju identitet učesnika, u suprotnom to će učiniti on.

"Danas sam dobio poziv od inspektora Centra bezbjednosti iz Pljevalja da se javim i da po nalogu tužilaštva kažem odakle mi informacija o tom događaju", kazao je Mitrović.

Na šta je Mitrović odgovorio da se po tom pitanju neće izjašnjavati.

"I da neću otkriti izvor informacija, javnosti ćemo saopštiti imena, ako to ne urade tužilaštvo i policija. Sve dok se bude istrebljivala divljač nećemo stati. Javno ćemo objavljivati i tražiti zaštitu za divljač koja je prirodno dobro Crne Gore", dodao je Mitrović.

Djelove tijela divojarca pronašao je nadzornik Nacionalnog parka Durmitor nakon što je čuo odstrijel puške u prijepodnevnim časovima.

O tome je obavijestio Službu zaštite, čiji su pripadnici odmah izašli na teren. U blizini su zatekli tri strane državljanke, na koje, kako kažu, ne sumnjaju.

"Na terenu su pronašli meso divojarca koje je bilo okačeno o drveće odmah su obavijestili dežurnu službu na Žabljaku i obezbijedili mjesto događaja. Pretpostavljamo da se radi o profesionalnim krivolovcima koji su dobro poznavali taj teren. Pominju se strani državljani, ali mi ta lica nijesmo vidjeli. Možda jeste policija", rekao je direktor Nacionalnog parka Durmitor Pero Popović.

Na pitanja NVO Breznica - otkud ukrajinskim državljanima oružje i oprema, da li su je i kako unijeli u Crnu Goru ili su je ovdje nabavili, te da li se traga za tim osobama, iz Uprave policije su TVCG kazali da će se oglasiti nakon što prikupe sve informacije.

A iz Osnovnog državnog tužilaštva TVCG je rečeno da preduzimaju sve mjere i radnje radi otkrivanja izvršilaca krivičnog djela.

Inače, Durmitorska divokoza spada u zakonom zaštićene i ugrožene divljači, ne samo u Crnoj Gori već i u Evropi.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.