Šćekić: Mojkovac primjer kvalitetne saradnje lokalne samouprave i zdravstvenog sistema

Radna posjeta ministra zdravlja u tehničkom mandatu Domu zdravlja i Opštini

Šćekić: Mojkovac primjer kvalitetne saradnje lokalne samouprave i zdravstvenog sistema

Dom zdravlja Mojkovac, zahvaljujući donaciji vrijednoj 35 hiljada eura, koju je ovoj sjevernoj opštini opredijelila Ambasada Bugarske, rekonstruisaće dio krova i novim trotoarima urediti prostor oko zdravstvenog objekta.

Ministar zdravlja u tehničkom mandatu Dragoslav Šćekić, tokom današnje zvanične posjete opštini Mojkovac, uputio je zahvalnost Vladi i narodu Bugarske na ovoj značajnoj pomoći, ističući je kao primjer odgovornog i prijateljskog odnosa dvije države.

-Drago mi je što su izabrali baš grad sa sjevera Crne Gore i što su prepoznali značaj ulaganja u ovu regiju naše države, prije svega zato što je je na ovom području neophodno ulaganje u infrastrukturu i unapređenje zdravstvene zaštite. Takođe, zahvalio bih se i lokalnoj samoupravi i predsjedniku opštine Vesku Deliću na inicijativi i prepoznavanju značaja ulaganja u zdravstveni sistem i samim tim na njihovom doprinosu unapređenju pružanja zdravstvenih usluga stanovnicima Mojkovca. - kazao je Šćekić.

Kako je istakao, tokom današnje posjete razgovaralo se o brojnim modalitetima saradnje sa lokalnom samoupravom.

-Vjerujem da ćemo u budućem periodu dosta toga uraditi na zadovoljstvo i građana i zdravstenog sistema - istakao je ministar zdravlja.

On je pohvalio inicijativu predsjednika opštine za stipendiranje studenata medicine što je, kako je kazao, za sistem kojem nedostaje zdravstveni kadar od velike važnosti, ali i dodatna motivacija za mlade, kvalitetne ljude da se opredijele za studije medicine.

-Donirana sredstva dolaze u prave ruke i vjerujem da će ih menadžement Doma zdravlja, na čelu sa doktorom Zejakom iskoristiti na najbolji način kako bi omogućili što bolje uslove za rad zdravstvenih radnika, a samim tim i bolje uslove i boravak pacijenata odnosno građana Mojkovca - naveo je Šćekić.

On je posebno pohvalio posvećen rad zaposlenih u mojkovačkom domu zdravlja, koji se između ostalog ugleda i u sprovođenu kako redovnih, tako i preventivnih progama, a ono u čemu je ovaj dom zdravlja posebno uspješan je program imunuzacije.

-Mojkovački dom zdravlja prepoznat je po visokom stepenu imunizacije i gotovo 100 posto vakcinisane djece MMR vakcinom. S obzirom da je Ministarstvo zdravlja povećanje obuhvata vakcinacije postavilo kao jedan od prioriteta, ovo je primjer za sve ostale domove zdravlja u Crnoj Gori i za nas značajna smjernica za ono što treba da radimo u ovoj oblasti u narednom periodu. Dr Zejak, koji je pedijatar, program imunizaciju u ovom gradu podigao je na najviši nivo i dokazao da je to moguće i u manjim sredinama - poručio je ministar.

Izražavajući zadovoljstvo posjetom ministra zdravlja i mogućnošću unapređenja saradnje, predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić je takođe uputio zahvalnosto Ambasadi Bugarske na, kako je kazao, izuzetno važnoj donaciji za Dom zdravlja i cjelokupnu opštinu. On je kazao da su sa ministrom zdravlja imali konstruktivan razgovor o budućim mogućim modalitetima saradnje.

I direktor mojkovačkog doma zdravlja dr Miloje Zejak zahvalio se vladi i narodu Bugarske na donaciji, kao i Opštini Mojkovac koja je ta sredstva usmjerila ovoj zdravstvenoj ustanovi za sanaciju krova i uređenje prostora oko objekta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.