Uhapšen Rade Milošević: SDT ga sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije
Rade Milošević

Akcija nestanka cigareta

Uhapšen Rade Milošević: SDT ga sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su Rada Miloševića, u sklopu istrage o nestanku milionski vrijednih paketa cigareta, saopšteno je Vijestima iz više izvora.

Doskorašnji šef Uprave prihoda i carina, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, slobode je lišen u Nikšiću.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije", kazao je Vijestima specijalni tužilac/portparol Vukas Radonjić.

Milošević je privođen i početkom oktobra, ali je tada pušten nakon šestočasovnog zadržavanja u policiji.

Vijestima je rečeno da je tadašnji javni funkcioner satima pojašnjavao kako je u Upravi prihoda i carina tekao postupak čuvanja i spaljivanja oduzetih cigareta iz Slobodne zone Luke Bar, ali nije imao objašnjenje gdje su i kako nestali paketi vrijedni gotovo milion eura.

Iz SDT-a tvrde da u pećima nije spaljen broj cigareta popisan u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje, 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici "Javorak“. U toj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred komisijom UPC koju je imenovao Milošević, uništen je dio ali nikada nije javno objelodanjeno koliko paketa.

U naredna dva navrata, Uprava prihoda i carina organizovala je javno paljenje - 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će tog dana biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar u pećima koje se nalaze u krugu fabrike “Javorak MB” u Nikšiću. Posljednje spaljivanje organizovano je u Nikšiću, kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vrijedna tri miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.