Milatović: Očekujem od Vlade da preduzme određene korake u cilju preuzimanju vlasti u Podgorici
Jakov Milatović

“Potez sazivanja sjednice Skupštine Glavnog grada je nedemokratski, bestidan čin koji potpuno zanemariju izbore“

Milatović: Očekujem od Vlade da preduzme određene korake u cilju preuzimanju vlasti u Podgorici

Potez sazivanja sjednice Skupštine Glavnog grada je nedemokratski, bestidan čin koji potpuno zanemariju izbore. Prošle sedmice sam razgovarao i sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i upoznao ga sa problemima i on je iskazao spremnost da Vlada u granicama svojih mogućnosti preduzme svoje korake i očekujem da se to desi narednih dana, kazao je u Bojama jutra rekao kandidat za gradonačelnika Podgorice i nosilac liste “Evropa sad! Za Podgoricu” Jakov Milatović.

“Prethodnih više sedmica napisali su par izbornih žalbi i trenutno imamo situaciju u kojoj neki ljudi, dugogodišnji funkcioneri DPS, kao što je to predsjednik Izborne komisije Glavnog grada, ne žele da postupe po naređenjima DIK-a”, rekao je Milatović.

Potez sazivanja sjednice Skupštine Glavnog grada je nedemokratski, bestidan čin koji potpuno zanemariju izbore.

“Prošle sedmice sam razgovarao i sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i upoznao ga sa problemima i on je iskazao spremnost da Vlada u granicama svojih mogućnosti preduzme svoje korake i očekujem da se to desi narednih dana”, istakao je.

On je podsjetio na presude Ustavnog i Upravnog suda koje govore da je dosadašnji saziv Skupštine Glavnog grada neustavan od 5. jula.

Pozvao je Specijalno državno tužilaštvo da se aktivnije uključi u ovaj proces.

“Osnovni scenario je bio da će prošli ponedeljak barem jedan sudija US biti izabran, to se nije desilo. DPS je pokazala nedemokratičnost, antievropski stav. Zabrinut sam zbog ovog institucionalnog haosa u kojem se zemlja nalazi. Pored jasno iskazane volje 100 000 građana Podgorice oni opstruiraju, prelaze preko te volje. Prethodnih više sedmica napisali su par izbornih žalbi i trenutno imamo situaciju u kojoj neki ljudi, dugogodišnji funkcioneri DPS, kao što je to predsjednik Izborne komisije Glavnog grada, ne žele da postupe po naređenjima DIK-a”, rekao je Milatović.

Zbog nezakonitog činjenja Veselina Vukčeviča su, kazao je, predali više krivičnih prijava.

Istakao je da se trenutno Zakon o odboricima i poslanicima drugačije implementira u Kolašinu i Budvi, a drugačije u Podgoriici, zbog čega je pozvao DIK da nešto “dodatno uradi”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.