FIFA odbila predlog Zelenskog za obraćanje navijačima pred finale SP
Volodmir Zelenski

FIFA odbila predlog Zelenskog za obraćanje navijačima pred finale SP

Zahtev predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da se pred početak finala Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske pošalje poruka o miru u svijetu odbijena je od strane Međunarodne fudbalske federacije, prenio je CNN.

Pozivajući se na svoje izvore, CNN navodi da su iz kancelarije predsjednika Ukrajine predložili da se putem video linka svima koji prate finale obrati Zelenski te da su ostali neprijatno iznenađeni kada je predlog odbijen.

Ostalo je nerazjašnjeno da li bi se Zelenski gledaocima objavio uživo ili bi njegova video poruka bila snimljena.

“Mislili smo da FIFA želi da iskoristi svoje platforme za veće dobro“, poručio je izvor CNN.

Ipak, razgovori između Ukrajine i FIFA na ovu temu i dalje traju.

Iako je ovaj zahtjev netipičan, zapravo i nije iznenađujući. Zvanični Kijev od početka sukoba u Ukrajini ne propušta prilike da velike sportske događaje, i ne samo sportske, iskoristi da fokus svijeta zadrži na onome što se dešava u ovoj zemlji.

Zelenski se tako putem video linka obratio u brojnim prilikama, od Samita G20 do Filmskog festivala u Kanu.

Čini se da FIFA odbijanjem ovog predloga pokazuje da smatra da je uradila dovoljno kada je na sukobe u Ukrajini reagovala isključivanjem reprezentacija Rusije iz svojih takmičenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.