MANS: Umjesto oduzimanja nezakonito stečene imovine, usvajanje Zakona napravilo bi haos u sistemu
Mreža za afirmaciju nevladinog sektora

MANS: Umjesto oduzimanja nezakonito stečene imovine, usvajanje Zakona napravilo bi haos u sistemu

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora pozvala je Skupštinu da Predlog izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovine koji je juče usvojila Vlada, vrati na javnu raspravu.

MANS je podsjetio da je zakon dobio negativno mišljenje Evropske komisije u kome se ukazuje da  ga je potrebno značajno unaprijediti i organizovati javne konsultacije.

"Te konsultacije ne samo što su izostale, već je Vlada mjesecima skrivala zakon od javnosti, uprkos obećanjima resornog ministra", poručili su iz MANS-a.

Poručuju da ovaj zakon zasigurno neće donijeti rezultate u praksi i u velikoj mjeri može ugroziti oduzimanje imovine koja je skrivena u inostranstvu.

"Zbog toga pitanje poštovanja preporuke EK da ovakav zakon ne bude usvojen, nije samo važno zbog napretka u evropskim intergacijama, već zato što Crnoj Gori zaista treba zakon koji će omogućiti oduzimanje ogromne imovine koja se nezakonito sticala mjesecima. Usvajanje ovog zakona bi napravilo haos u sistemu, umjesto da ga unaprijedi, i omogućilo mnogima da zadrže skrivenu imovinu, posebno u inostranstvu. Zbog toga pozivamo poslanike da ne usvajaju ovakav Zakon, jer bi time mnoge abolirali za korupciju, već da ga vrate na javnu raspravu", zaključili su iz MANS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.