Zemljotres jačine 6,1 stepena po Rihteru pogodio Tajvan
Ilustracija

Nema podataka o žrtvama ili eventualnoj materijalnoj šteti

Zemljotres jačine 6,1 stepena po Rihteru pogodio Tajvan

Zemljotres magnitude 6,2 pogodio je istočnu obalu Tajvana, objavio je meteorološki biro na ostrvu, a agencijski izvještaji navode da se osetio i u glavnom gradu Tajpeju.

Za sada nema prijava o nastradalima ili o šteti.

Potres je zabiležen nešto prije podneva po lokalnom vremenu (6.00 po srednjoevropskom) na oko 30 kilometara od obala okruga Hualien, na maloj dubini, od oko šest kilometara.

Američki geološki institut (USGC) je objavio da je jačina zemljotresa bila manja, magnitude 5,9 i da je bio na dubini od 12 kilometara.

Tajvan je često pogođen zemljotresima jerl se nalazi blizu spoja dvije tektonske ploče.

Neki potresi magnitude 6,0 ili više mogu biti smrtonosni mada mnogo zavisi od mjesta gdje je potres udario i na kojoj dubini.

Novinar Frans presa je javio iz Tajpeja da su potresi koji su se osjetili u tom gradu bili manje jačine u odnosu na one u septembru.

Jači zemljotres magnitude 6,9 pogodio je istočnu obalu Tajvana polovinom septembra, kada je jedna osoba stradala, a više zgrada je srušeno ili oštećeno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.